Hoppa till innehåll

Om vår integritetspolicy

Straw by Straw bryr sig mycket om din integritet. Vi bearbetar uteslutande data som vi behöver för (förbättrar) våra tjänster och hanterar noggrant all information som samlas in om dig och din användning av våra tjänster. Dina uppgifter delas inte med tredje part för kommersiella mål. Denna sekretesspolicy gäller användningen av webbplatsen och de tjänster som tillhandahålls av Straw by Straw. Startdatumet för giltigheten av dessa villkor är 18/06/2019, med publiceringen av en ny version upphör giltigheten för alla tidigare versioner. Denna sekretesspolicy beskriver vilken information om dig som samlas in av oss, vad dessa uppgifter används för och med vem och under vilka förhållanden dessa uppgifter kan delas med tredje part. Vi förklarar också för dig hur vi lagrar dina uppgifter, hur vi skyddar dina uppgifter mot missbruk och vilka rättigheter du har angående de personuppgifter du tillhandahåller oss.

Om du har några frågor om vår integritetspolicy, vänligen kontakta vår personliga kontaktperson, du hittar kontaktuppgifterna i slutet av vår integritetspolicy.

Om vår databehandling

Nedan kan du läsa hur vi behandlar dina uppgifter, var vi sparar dem, vilka säkerhetstekniker vi använder och vem data är synliga.

Webbshopsoftware

Shopify

Vår webbshop har utvecklats med Shopify-programvara. Personuppgifter som samlas in med hjälp av vår webbplats och tjänster delas med Shopify. Shopify kräver åtkomst till dessa detaljer för att kunna erbjuda (teknisk) support. De kommer inte att använda dessa uppgifter för andra syften. My Shopify har en skyldighet att basera sig på det avtal vi har med dem att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och säkerhetsåtgärder när det gäller dina personuppgifter. Shopify är en certifierad processor med kreditkortsinformation. Shopify använder cookies för att samla in teknisk information om användningen av programvaran. Inga personuppgifter samlas in och / eller lagras.

Shopify behåller rätten att internt dela de insamlade uppgifterna för att förbättra sina egna tjänster. Shopify lagrar inte dina uppgifter längre än vad som är tillåtet enligt de juridiska villkoren. EU / USA: s integritetsskydd gäller, det är möjligt att dina uppgifter behandlas i USA.

E-post och e-postlistor

MailChimp

Vi använder e-posttjänsterna från MailChimp, en tredje part som underlättar våra webbplatsers e-posttrafik och eventuella nyhetsbrev. Alla konformations-e-postmeddelanden som du får från vår webbplats och webbformulär skickas till dig från servrarna i MailChimp. MailChimp använder inte ditt namn och din e-postadress för sina egna syften. Längst ner i varje automatiserat e-postmeddelande som skickas från vår webbplats hittar du en länk för att avregistrera dig. När du klickar på den här länken får du inte längre automatiserade e-postmeddelanden från vår webbplats, notera att detta kan påverka funktionaliteten på vår webbplats kraftigt. Dina personuppgifter lagras säkert, skickas och låses av MailChimp. MailChimp använder cookies och annan internetteknik som spårar om e-postmeddelanden öppnas och läses. Dessutom samlar MailChimp information om dig som mottagare och ämnena för dessa e-postmeddelanden i syfte att förbättra kvaliteten på deras tjänster, dessa uppgifter lagras i 30 dagar. MailChimp behåller rätten att använda din personliga information för att ytterligare förbättra sina tjänster och inom detta sammanhang dela den med tredje part.

Gmail, min webbhotell

För vår vanliga affärs-e-post använder vi e-posttjänsterna i Gmail, Min webbhotell. Denna part har implementerat lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att förhindra missbruk, förlust eller korruption av dina data. Gmail, min webbhotell har inte tillgång till vår postlåda och vi behandlar vår e-posttrafik konfidentiellt.

Betalningsprocessorer

Mollie

För att slutföra och bearbeta (en del av) våra betalningar i vår webbshop använder vi betalningsleverantören Mollie. Mollie behandlar ditt namn, din adress och din bostadsinformation. De behandlar också betalningsinformation som ditt bankkontonummer eller kreditkortsnummer. Mollie har implementerat lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Mollie förbehåller sig rätten att använda din personliga (anonymiserade) information för att ytterligare förbättra sina tjänster och inom detta sammanhang dela den med tredje part. Alla ovannämnda garantier när det gäller skyddet av dina personuppgifter gäller också för alla tjänster från Mollie som använder tredje part. Mollie lagrar inte dina uppgifter längre än de delbetalningar som tillåts av lämpliga juridiska skäl.

Klarna

För att slutföra och bearbeta (en del av) våra betalningar i vår webbshop använder vi betalningsleverantören Klarna. Klarna behandlar ditt namn, din adress och din bostadsinformation. De behandlar också betalningsinformation som ditt bankkontonummer eller kreditkortsnummer. Klarna har implementerat tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Klarna förbehåller sig rätten att använda din personliga (anonymiserade) information för att ytterligare förbättra sina tjänster och inom detta sammanhang dela den med tredje part. Vid en begäran om en uppskjuten betalning (kreditfacilitet) kommer Klarna att dela personlig och beställningsinformation med lämplig betalningsleverantör. Alla ovannämnda garantier när det gäller skyddet av dina personuppgifter gäller också för alla tjänster från Klarna som använder tredje part. Klarna lagrar inte dina uppgifter längre än de avbetalningar som tillåts av lämpliga juridiska grunder.

Omdömen

Webwinkelkeur

Vi använder WebwinkelKeur för att samla recensioner. För att lämna en recension måste du fylla i din e-postadress, namn och bostadsort. WebwinkelKeur delar viss information med oss ​​som krävs för att vi ska matcha din recension till din beställning. Dessutom publicerar WebwinkelKeur ditt namn och bostadsort på sin egen webbplats. I vissa fall kan WebwinkelKeur kontakta dig för att be dig att förtydliga, utarbeta eller kommentera din recension. Vid en av våra granskningsförfrågningar delar vi ditt namn och din e-postadress med WebwinkelKeur, de använder denna information med det enda syftet att bjuda in dig att lämna en recension. WebwinkelKeur har implementerat lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. WebwinkelKeur behåller rätten att använda din personliga information för att erbjuda sina tjänster och dela den med tredje part, vi har gett WebwinkelKeur tillstånd att göra det. Alla ovannämnda garantier med avseende på skyddet av dina personuppgifter gäller också för alla tjänster från WebwinkelKeur som använder tredje part.

Transport och logistik

Dimass Group BV

Om du gör en beställning hos oss är det vårt ansvar att din beställning levereras till dig. För leverans och uppfyllelse använder vi tjänsterna från Dimass Group BV. För en lyckad leverans är det viktigt att vi delar ditt namn, adress och bostadsuppgifter med Dimass Group BVDimass Group BV använder denna information med det enda syftet att utföra leveransavtalet. I fall att Dimass Group BV anställa underleverantörer, kommer de att dela den informationen med dessa parter. I detta fall är dessa underleverantörer: GLS, DHL och DPD.

 

PostNL 

Om du gör en beställning hos oss är det vårt ansvar att få din beställning framgångsrikt levererad till dig. För leveransen använder vi PostNL: s tjänster. För en lyckad leverans är det viktigt att vi delar ditt namn, adress och bostadsinformation med PostNL. PostNL använder denna information med det enda syftet att genomföra leveransavtalet. Om PostNL anställer underleverantörer kommer de att dela informationen med dessa parter.

MyParcel

Om du gör en beställning hos oss är det vårt ansvar att få din beställning framgångsrikt levererad till dig. För leveransen använder vi tjänsterna från MyParcel. För en lyckad leverans är det viktigt att vi delar med dig namn, adress och bostadsinformation med MyParcelMyParcel använder denna information med det enda syftet att genomföra leveransavtalet. Om MyParcel anställer underleverantörer kommer de att dela informationen med dessa parter.

 

Bokföring och bokföring

pengar Bird

För vår bokföring, administration och bokföring använder vi MoneyBirds tjänster. Vi delar ditt namn, adress, bostadsinformation och allmänna uppgifter om din beställning / köp. Dessa uppgifter används för administration av försäljningsfakturor. Dina personuppgifter skickas och lagras säkert, MoneyBird har implementerat lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust eller obehörig användning. MoneyBird är skyldigt att behandla sekretess och kommer att behandla dina uppgifter i enlighet med detta. MoneyBird använder inte dina personuppgifter för andra ändamål än de som beskrivits ovan.

Webwinkelfacturen

För vår administration och bokföring använder vi tjänsterna från Webwinkelfacturen. Vi delar din namn, adress, bostadsinformation och allmänna uppgifter om din beställning / köp. Dessa data används för administration av försäljningsfakturor. Dina personuppgifter skickas och lagras säkert, Webwinkelfacturen har implementerat lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust eller obehörig användning.Webwinkelfacturen är sekretesspliktigt och kommer att behandla dina uppgifter i enlighet med detta. Webwinkelfacturen använder inte dina personuppgifter för andra ändamål än de som beskrivits tidigare ovan.

 

Externa försäljningskanaler

Bol.com

En del av vår försäljning sker via Bol.com-plattformen. När du gör en beställning på Bol.com kommer Bol.com att dela din beställnings- och personlig information med oss. Vi använder denna information för att ytterligare hantera och avsluta din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har implementerat lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust eller obehörig användning.

 

Syfte med databehandling

Allmänt syfte med databehandling

Vi använder dina uppgifter med det enda syftet att förse dig med våra tjänster. Detta innebär att målet att behandla dessa uppgifter står i direkt relation till den uppgift eller uppgift som du erbjuder oss. Vi använder inte dessa uppgifter för (adresserade) marknadsföringsändamål. Om du delar information med oss ​​och vi använder denna information för att - inte baserat på en begäran - kontakta dig vid ett senare tillfälle kommer vi först att be om uttryckligt samtycke. Dina uppgifter delas inte med tredje part, med något annat syfte än att uppfylla bokföring och administrativa skyldigheter. Dessa tredje parter är alla skyldiga att tystnadsplikt baserat på det avtal vi har med dem, en ed eller laglig skyldighet.

Automatisk insamlad data

Information som automatiskt samlas in på vår webbplats behandlas med det enda syftet att förse dig med och / eller för att ytterligare förbättra våra tjänster. Denna information (till exempel din IP-adress (anonymiserad), webbläsare och operativsystem) är inte personlig information.

Samarbete i skatte- och brottsutredning

I vissa fall kan vi vara skyldiga av regeringen att ha en laglig skyldighet att dela din information i syfte att hjälpa till i en skatte- eller straffrättslig utredning. I sådana fall tvingas vi följa och hjälpa, men kommer, baserat på lagliga möjligheter, att göra invändningar.

Förvaringsperioder

Vi lagrar dina uppgifter så länge du är kund hos oss. Det innebär att vi behåller och behåller din kundprofil tills du meddelar oss att du inte längre vill använda våra tjänster. Ett sådant meddelande fungerar också som en begäran om att glömmas bort. Vi är skyldiga att hålla fakturor med din (personliga) information på grund av relevanta administrativa skyldigheter, denna information lagras säkert så länge som den relevanta perioden för dessa skyldigheter ännu inte har passerat. Personal har inte längre tillgång till din klientprofil och alla dokument som gjorts på grund av ditt uppdrag eller uppgift.

Dina rättigheter

Baserat på giltig nederländsk och europeisk lag har du som en berörd part vissa rättigheter när det gäller personuppgifter som behandlas av oss eller för oss. Nedan kan du hitta en förklaring av dessa rättigheter och hur du som berörd part kan åberopa dessa rättigheter. I princip för att förhindra missbruk skickar vi bara fakturor och kopior av dina uppgifter till e-postadresser som du har meddelat oss.

Om du vill få dessa uppgifter på en annan e-postadress eller till exempel per e-post ber vi dig att identifiera dig därefter. Vi upprätthåller en administration av avslutade förfrågningar, i händelse av en begäran om att bli glömd kommer vi att hålla en administration av anonymiserade uppgifter. Du får alla fakturor och kopior av data i filer som är strukturerade i ett maskinläsbart format Baserat på dataklassificeringar som vi använder i vårt system.

Du har alltid rätt att lämna in ett klagomål till Autoriteit Persoonsgegevens om du misstänker att vi misshandlar eller missbrukar dina personuppgifter.

Inspektionsrätt

Du har alltid rätten att se de uppgifter vi behandlar som har en relation eller kan vara reducerbar för din person. Du kan begära en sådan visning till vår kontaktperson som ansvarar för sekretessfrågor. Du kommer att få ett svar på din begäran inom 30 dagar. Om din begäran godkänns skickar vi dig via den e-postadress som vi känner till en kopia av all data med en extra översikt över processorer som hanterar dessa uppgifter, samtidigt som vi nämner de kategorier under vilka vi lagrar dessa uppgifter.

Rätt till rättelse

Du upprätthåller alltid rätten att de uppgifter vi behandlar som har en relation eller som kan vara reducerbara för din person justeras. Du kan begära en sådan justering av vår kontakt med ansvar för sekretessfrågor. Du kommer att få ett svar på din begäran inom 30 dagar. Om din begäran godkänns skickar vi dig via den e-postadress som vi känner till en bekräftelse på att uppgifterna har justerats.

Rätt till begränsning av bearbetning

Du behåller alltid rätten att begränsa de uppgifter vi behandlar som har en relation eller kan vara reducerbar för din person. Du kan begära sådan begränsning av vår kontakt med ansvar för sekretessfrågor. Du kommer att få ett svar på din begäran inom 30 dagar. Om din begäran godkänns skickar vi dig via den e-postadress som vi känner till en bekräftelse på att behandlingen av dina uppgifter är begränsad tills du väljer att avbryta nämnda begränsning.

Rätt till överförbarhet

Du behåller alltid rätten att begära att de uppgifter vi behandlar som har en relation eller som kan vara reducerbara för din person behandlas av en tredje part som du väljer. Du kan skicka in en sådan begäran till vår kontaktperson som ansvarar för sekretessfrågor. Du kommer att få ett svar på din begäran inom 30 dagar. Om din begäran godkänns skickar vi via e-postadressen vi känner till dina (personliga) fakturor eller kopior av uppgifter som vi, eller tredje part på uppdrag av oss, har behandlat. Det är mycket troligt att vi i ett sådant fall inte längre kan erbjuda våra tjänster till dig för vi kan inte längre garantera den tidigare datasäkerheten.

Invändningsrätt och andra rättigheter

Du upprätthåller alltid rätten att motsätta dig behandlingen av oss, eller på uppdrag av oss av tredje part, av dina personuppgifter. Vid en sådan invändning kommer vi omedelbart att upphöra med all behandling av dina uppgifter medan din invändning undersöks och hanteras. Vid en motiverad invändning kommer vi att returnera alla fakturor och / eller kopior av personuppgifter som vi, eller tredje part på uppdrag av oss, har behandlat fram till den punkten och upphör med behandlingen därefter. Du behåller också rätten att inte bli föremål för automatiserade beslutsprocesser eller profilering. Vi behandlar dina uppgifter på ett sådant sätt att denna rättighet inte gäller. Om du tror att denna rätt gäller, ber vi dig att kontakta vår kontakt med ansvar för sekretessfrågor.

Integritetspolicy ändras

Vi har alltid rätten att ändra vår integritetspolicy. Denna sida visar dock alltid den senaste versionen av vår integritetspolicy. Om en ny sekretesspolicy får konsekvenser för hur vi behandlar nyligen samlade uppgifter om din person, kommer vi att meddela dig detta via e-post.

Cookies

Cookies från tredje part

I vissa speciella fall använder vi också cookies som tillhandahålls av betrodd tredje part. Följande avsnitt beskriver som tredje part cookies som du kan stöta via denna sajt.

Den här webbplatsen använder Google Analytics som är en av de mest utbredda och pålitliga analyslösningarna på webben för att hjälpa oss att förstå hur du använder webbplatsen och hur vi kan förbättra din upplevelse. Dessa cookies kan spåra saker som hur länge du spenderar på webbplatsen och sidorna du besöker så vi kan fortsätta att producera engagerande innehåll. För mer information om Google Analytics-cookies, se den officiella Google Analytics-sidan.

Tredjepartsanalys används för att spåra och mäta användningen av denna webbplats så att vi kan fortsätta att producera engagerande innehåll. Dessa cookies kan spåra saker som hur länge du spenderar på webbplatsen eller sidorna du besöker, vilket hjälper oss att förstå hur vi kan förbättra webbplatsen för dig.

Företagsinformation

Halm för halm

Jan Tooropstraat 899

1061 AE Amsterdam

Nederländerna 

 

Kontakta oss på hello@strawbystraw.com

Kontaktperson: Everlyn Liu 

 

 

 

Inga fler engångsartiklar i plast! Någonsin!

Varje dag används det miljontals engångsartiklar av plast runt om i världen. Varför fortsätta med det när det växer miljontals sugrör i naturen varje år?

Gå med i #StrawbyStraw-communityn!

Testa våra hållbara sugrör av vete, gratis varuprover.