Om vår integritetspolicy

Straw by Straw bryr sig mycket om din integritet. Vi behandlar uteslutande data som vi behöver för (förbättra) våra tjänster, och hanterar noggrant all information som samlats in om dig och din användning av våra tjänster. Dina data delas inte med tredje part för kommersiella mål. Denna sekretesspolicy gäller för användningen av webbplatsen och de tjänster som tillhandahålls av Straw by Straw . Startdatum för giltigheten av dessa villkor är 18/06/2019, med publicering av en ny version giltigheten av alla tidigare versioner avbryts. Denna sekretesspolicy beskriver vilken information om dig som samlas in av oss, vad dessa data används för och med vem och under vilka villkor dessa data skulle kunna delas med tredje part. Vi förklarar också för dig hur vi lagrar dina uppgifter, hur vi skyddar dina uppgifter mot missbruk och vilka rättigheter du har avseende de personuppgifter du ger oss.

Om du har några frågor om vår sekretesspolicy, kontakta vår kontaktperson för integritet, du hittar kontaktuppgifterna i slutet av vår sekretesspolicy.

Om vår databearbetning

Nedan kan du läsa hur vi behandlar dina uppgifter, var vi sparar dem, vilka säkerhetstekniker vi använder och till vem uppgifterna syns.

Webbshopprogram

Handla

Vår webshop har utvecklats med hjälp av Shopify programvara. Personuppgifter som samlats in med användning av vår webbplats och tjänster delas med Shopify. Shopify kräver tillgång till dessa detaljer för att erbjuda (teknisk) support. De kommer inte att använda dessa uppgifter för några andra ändamål. My Shopify har en skyldighet, baserat på det avtal vi har med dem, att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och säkerhetsåtgärder när det gäller dina personuppgifter. Shopify är en certifierad processor av kreditkortsinformation. Shopify använder cookies för att samla teknisk information om användningen av programvaran. Inga personuppgifter samlas in och/eller lagras.

Shopify upprätthåller rätten att internt dela de insamlade uppgifterna för att förbättra sina egna tjänster. Shopify lagrar inte dina data längre än vad som tillåts av de juridiska villkoren. Skölden FÖR EU/USA-integritet gäller, det är möjligt att dina uppgifter behandlas I USA.

E-post och utskickslistor

Mailchimp

Vi använder e-tjänster MailChimp, en tredje part som underlättar våra webbplatser e-post-trafik och eventuella nyhetsbrev. Alla konformation e-post du får från vår hemsida och webformer skickas till dig från servrar MailChimp. MailChimp kommer inte att använda ditt namn och e-postadress för sina egna syften. Längst ner på varje automatiserat e-postmeddelande som skickas från vår webbplats hittar du en "unsubscribe" länk. När du klickar på denna länk får du inte längre automatiserade e-postmeddelanden från vår hemsida, notera att detta kan påverka funktionaliteten på vår hemsida kraftigt. Dina personuppgifter kommer att lagras, skickas och låsas på ett säkert sätt av MailChimp. MailChimp använder cookies och andra internettekniker som spårar om e-postmeddelanden öppnas och läses. Dessutom samlar MailChimp information om dig som mottagare och ämnena för dessa e-postmeddelanden med syfte att förbättra kvaliteten på deras tjänst, dessa data lagras i 30 dagar. MailChimp behåller rätten att använda din personliga information för att ytterligare förbättra sina tjänster och, inom detta sammanhang, dela den med tredje part.

Gmail, Min webhost

För vår vanliga affärs-e-post, använder vi e-tjänster av Gmail, My webhost. Denna part har genomfört passande tekniska och organisatoriska åtgärder för att förhindra missbruk, förlust eller korruption av dina data. Gmail, Min webhost har inte tillgång till vår brevlåda och vi behandlar vår e-post-trafik konfidentiellt.

Processorer för betalning

Mollie

För att ingå och bearbeta (del av) våra betalningar i vår webshop använder vi betalningsleverantören Mollie. Mollie behandlar ditt namn, adress och bostad information. De behandlar också betalningsinformation som ditt bankkontonummer eller kreditkortsnummer. Mollie har genomfört passande tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Mollie behåller rätten att använda din personliga (anonymiserade) information för att ytterligare förbättra sina tjänster och, inom detta sammanhang, dela den med tredje part. Alla tidigare nämnda garantier när det gäller skydd av dina personuppgifter är också tillämpliga på eventuella tjänster av Mollie som använder tredje part. Mollie lagrar inte dina uppgifter längre än de delbetalningar som är tillåtna enligt lämpliga rättsliga grunder.

Klarna

För att ingå och behandla (del av) våra betalningar i vår webshop använder vi betalningsleverantören Klarna. Klarna behandlar ditt namn, adress och uppehållsinformation. De behandlar också betalningsinformation som ditt bankkontonummer eller kreditkortsnummer. Klarna har genomfört passande tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Klarna behåller rätten att använda din personliga (anonymiserade) information för att ytterligare förbättra sina tjänster och, inom detta sammanhang, dela den med tredje part. Vid en begäran om en senarelagd betalning (kreditfacilitet) kommer Klarna att dela med sig av personlig och beställinformation med lämplig betalningsleverantör. Alla tidigare nämnda garantier när det gäller skydd av dina personuppgifter är också tillämpliga på alla tjänster av Klarna som använder tredje part. Klarna lagrar inte dina uppgifter längre än de delbetalningar som tillåts av de lämpliga rättsliga grunderna.

Recensioner

WebbwinkelKeur

Vi använder WebwinkelKeur för att samla recensioner. För att lämna en recension efter dig krävs du för att fylla i din e-postadress, namn och bostadsort. WebwinkelKeur delar vissa data med oss som krävs för att vi ska matcha din recension till din beställning. Vidare publicerar WebwinkelKeur ditt namn och bostadsort på sin egen webbplats. I vissa fall kan WebwinkelKeur kontakta dig för att be dig att förtydliga, utarbeta eller kommentera din recension. Vid en av våra granskningsförfrågningar vi delar ditt namn och e-postadress med WebwinkelKeur, de använder denna information med det enda syftet att bjuda in dig att lämna efter en recension. WebwinkelKeur har genomfört passande tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. WebwinkelKeur behåller rätten att använda din personliga information för att erbjuda sina tjänster och dela dem med tredje part, vi har gett WebwinkelKeur tillstånd att göra det. Alla de tidigare nämnda garantierna när det gäller skydd av dina personuppgifter är också tillämpliga på alla tjänster av WebwinkelKeur som använder tredje part.

Transport och logistik

Dimass Grupp BV

Om du gör en beställning hos oss är det vårt ansvar att få din beställning framgångsrikt levererad till dig. För leverans   och uppfyllelse använder vi tjänster av Dimass Group BV. För en lyckad leverans är det viktigt att vi delar dig namn,   adress och bostäder detaljer med Dimass Group BVDimass Group BV använder denna information med det enda syftet att   genomföra leveransavtalet. I händelse av Dimass Group BV hyra underleverantörer, kommer de att dela nämnda information   med dessa parter. I detta fall dessa underleverantörer är: GLS, DHL och DPD.

 

PostNL 

Om du gör en beställning hos oss är det vårt ansvar att få din beställning framgångsrikt levererad till dig. För leveransen använder vi tjänsterna av PostNL. För en lyckad leverans är det viktigt att vi delar dig namn, adress och bostäder detaljer med PostNL. PostNL använder denna information med det enda syftet att genomföra leveransavtalet. Vid postnl hyra underleverantörer, kommer de att dela nämnda information med dessa parter.

MinParcel

Om du gör en beställning hos oss är det vårt ansvar att få din beställning framgångsrikt levererad till dig. För leveransen använder vi tjänsterna av MyParcel. För en lyckad leverans är det viktigt att vi delar dig namn, adress och bostäder detaljer med MyParcelMyParcel använder denna information med det enda syftet att genomföra leveransavtalet. I händelse av MyParcel hyra underleverantörer, kommer de att dela nämnda information med dessa parter.

 

Bokföring och bokföring

MoneyBird

För vår bokföring, administration och bokföring använder vi moneybirds tjänster. Vi delar ditt namn, adress, boendedetaljer och allmänna detaljer gällande din beställning/köp. Dessa data används för administration av försäljningsfakturor. Dina personuppgifter skickas och lagras på ett säkert sätt, MoneyBird har implementerat passande tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust eller otillåten användning. MoneyBird är skyldig att en skyldighet att sekretess och kommer att behandla dina uppgifter därefter. MoneyBird använder inte dina personuppgifter för andra ändamål än de som tidigare beskrivits ovan.

Webwinkelfacturen

För vår administration och bokföring använder vi tjänsterna av Webwinkelfacturen. Vi delar ditt   namn, adress, boendedetaljer och allmänna detaljer gällande din beställning/köp. Dessa data används för administration   av försäljningsfakturor. Dina personuppgifter är säkert skickas och lagras, Webwinkelfacturen har genomfört passande tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust eller   obehörig användning. Webwinkelfacturen är skyldig att en skyldighet att sekretess och kommer att behandla dina uppgifter därefter. Webwinkelfacturen använder inte dina personuppgifter för andra ändamål än de som tidigare beskrivits   ovan.

 

Externa försäljningskanaler

Bol.com

En del av vår försäljning sker via plattformen för Bol.com. När du gör en beställning på Bol.com kommer Bol.com dela din beställnings- och personliga information med oss. Vi använder denna information för att ytterligare hantera och avsluta din beställning. Vi går igenom dina uppgifter på ett konfidentiellt sätt och har genomfört passande tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust eller obehörig användning.

 

Syfte med databehandling

Allmänt ändamål för databehandling

Vi använder dina uppgifter med det enda syftet att tillhandahålla dig våra tjänster. Det innebär att målet att behandla dessa data står i direkt relation till den tilldelning eller uppgift som du erbjuder oss. Vi använder inte dessa data för (adresserade) marknadsföringsändamål. Om du delar information med oss och vi använder denna information för att - inte baserat på en förfrågan - kontakta dig vid ett senare tillfälle, kommer vi först att be om uttryckligt samtycke. Dina uppgifter delas inte med tredje part, med något annat syfte än att fullgöra bokföringsmässiga och administrativa skyldigheter. Dessa tredje parter är alla skyldiga att en tystnadsplikt som grundar sig på det avtal vi har med dem, en ed eller en rättslig skyldighet.

Automatiskt insamlade data

Information som automatiskt samlas in av vår webbplats behandlas med det enda syftet att ge dig och/eller att ytterligare förbättra våra tjänster. Denna information (till exempel din IP-adress (anonymiserad), webbläsare och operativsystem) är inte personlig information.

Samarbete inom skatte- och brottsutredning

I vissa fall kan vi vara skyldiga av regeringen att en laglig skyldighet att dela din information i syfte att bistå i en skatte-eller brottsutredning. I sådana fall är vi tvungna att följa och hjälpa, men kommer, baserat på lagliga möjligheter, att erbjuda invändningar.

Kvarhållningsperioder

Vi lagrar dina uppgifter så länge du är en klient hos oss. Det innebär att vi underhåller och behåller din klientprofil tills du gör det känt för oss att du inte längre önskar att använda våra tjänster. Ett sådant budskap fungerar också som en begäran att bli bortglömd. Vi är skyldiga att hålla fakturor med din (personliga) information på grund av relevanta administrativa skyldigheter, denna information förvaras säkert så länge som den relevanta termen för dessa skyldigheter ännu inte har passerat. Personal har inte längre tillgång till din klientprofil och eventuella dokument som gjorts på grund av din tilldelning eller uppgift.

Dina rättigheter

Baserat på giltig nederländsk och europeisk lag har du, som berör part, vissa rättigheter när det gäller personuppgifter som behandlas av eller på uppdrag av oss. Nedan kan du hitta en förklaring av dessa rättigheter och hur du, som en angånde part, kan åberopa dessa rättigheter. I princip för att förhindra missbruk skickar vi bara fakturor och kopior av dina uppgifter till e-postadresser som du har gjort oss kända.

Om du vill få dessa uppgifter på en annan e-postadress eller till exempel per post kommer vi att be dig att identifiera dig därefter. Vi upprätthåller en administration av avslutade förfrågningar, i händelse av en begäran om att glömmas bort kommer vi att upprätthålla en administration av anonymiserade uppgifter. Du får alla fakturor och kopior av data i filer som är strukturerade i ett maskinläsbart format Baserat på dataklassificeringar som vi använder inom vårt system.

Vid alla tillfällen du upprätthålla rätten att lämna in ett klagomål till Autoriteit Persoonsgegevens om du misstänker att vi misshandlar eller missbrukar dina personuppgifter.

Inspektionsrätt

Vid alla tillfällen du behålla rätten att visa de uppgifter vi behandlar som har en relation eller kan vara reducible till din person. Du kan begära en sådan visning till vår kontakt med ansvar för sekretessfrågor. Du får svar på din förfrågan inom 30 dagar. Om din begäran godkänns kommer vi att skicka dig, via den e-postadress som är känd för oss, en kopia av alla data med en extra översikt över processorer som hanterar dessa data samtidigt som vi också nämner de kategorier under vilka vi lagrar dessa data.

Rätt till rättelse

Vid alla tillfällen du behålla rätten att få de uppgifter vi behandlar som har en relation eller kan vara reducible till din person justeras. Du kan begära en sådan justering av vår kontakt med ansvar för sekretessfrågor. Du får svar på din förfrågan inom 30 dagar. Om din förfrågan godkänns skickar vi dig, via den e-postadress som vi känner till, en bekräftelse på att uppgifterna har justerats.

Rätt till begränsning av behandlingen

Vid alla tillfällen du behålla rätten att begränsa de uppgifter vi behandlar som har en relation eller kan vara reducible till din person. Du kan begära sådan begränsning till vår kontakt med ansvar för integritetsfrågor. Du får svar på din förfrågan inom 30 dagar. Om din begäran godkänns kommer vi att skicka dig, via den e-postadress som är känd för oss, en bekräftelse på att behandlingen av dina uppgifter är begränsad tills du valde att avbryta nämnda begränsning.

Rätten till överförbarhet

Vid alla tillfällen du upprätthålla rätten att begära för de uppgifter som vi behandlar som har en relation eller kan vara reducible till din person behandlas av en tredje part som valt. Du kan skicka in en sådan begäran till vår kontakt med ansvar för integritetsfrågor. Du får svar på din förfrågan inom 30 dagar. Om din begäran godkänns kommer vi att skicka dig, via den e-postadress som är känd för oss, dina (personliga) fakturor eller kopior av uppgifter som vi, eller tredje part på uppdrag av oss, har behandlat. Det är högst troligt att vi i ett sådant fall inte längre kan erbjuda våra tjänster till dig för vi kan inte längre garantera den tidigare datasäkerheten.

Rätt till invändning och andra rättigheter

Vid varje tidpunkt du upprätthålla rätten att invända mot den behandling som görs av oss, eller på uppdrag av oss av tredje part, av dina personuppgifter. Vid en sådan invändning kommer vi omedelbart att upphöra med all behandling av dina uppgifter medan din invändning utreds och hanteras. Vid en motiverad invändning kommer vi att returnera alla fakturor och/eller kopior av personuppgifter som vi, eller tredje part på uppdrag av oss, har behandlat fram till den punkten och upphör med behandlingen därefter. Du bibehåller också rätten att inte bli föremål för automatiserade beslutsprocesser eller profilering. Vi behandlar dina uppgifter på ett sådant sätt att denna rätt inte gäller. Om du anser att denna rättighet gäller så ber vi dig att nå ut till vår kontakt med ansvar för integritetsfrågor.

Ändringar av sekretesspolicyn

Vi upprätthåller alltid rätten att ändra vår sekretesspolicy. Den här sidan visar dock alltid den senaste versionen av vår sekretesspolicy. Skulle en ny sekretesspolicy få konsekvenser för de sätt på vilka vi behandlar nyligen insamlade uppgifter när det gäller din person, då kommer vi att meddela dig om detta via e-post.

Cookies

Cookies från tredje part

I vissa speciella fall använder vi även cookies som tillhandahålls av betrodda tredje parter. Följande avsnitt detaljer vilka tredje part cookies du kan stöta på via denna webbplats.

Denna webbplats använder Google Analytics som är en av de mest utbredda och betrodda analytics lösning på webben för att hjälpa oss att förstå hur du använder webbplatsen och sätt som vi kan förbättra din upplevelse. Dessa cookies kan spåra saker som hur länge du spenderar på webbplatsen och de sidor som du besöker så att vi kan fortsätta att producera engagerande innehåll. Mer information om Google Analytics-cookies finns på den officiella Sidan för Google Analytics.

Tredjepartsanalyser används för att spåra och mäta användningen av den här webbplatsen så att vi kan fortsätta att producera engagerande innehåll. Dessa cookies kan spåra saker som hur länge du spenderar på den eller de sidor du besöker vilket hjälper oss att förstå hur vi kan förbättra webbplatsen för dig.

Företagets uppgifter

Straw by Straw

Jan Tooropstraat 899

1061 AE Amsterdam

Nederland 

 

Kontakta oss på hello@strawbystraw.com

Kontaktperson: Everlyn Liu 

 

 

 

INGA FLER ENGÅNGSARTIKLAR AV PLAST. NÅGONSIN. IGEN.

Varje dag använder vi miljontals plast engångsartiklar runt om i världen. Varför fortsätta med det när det växer miljontals strån i naturen varje år?

Gå med #StrawbyStraw gemenskapen!

Butik